Nieuws   Medewerkers Home zendschema 5 sterrenschijf 
 
 

 

EX 5-STERRENSCHIJVEN 2022

2023 - 2022 - 2021 - 2020


 

 

26 december 2022
Larry Fleet & Mike Ryan
Quittin'Ain't Workin'

Larry Fleet en Mike Ryan behoren beiden reeds enkele jaren tot de wereld van de Amerikaanse countrymuziek. Larry Fleet is sinds 2017 actief en bracht tot op heden twee studioalbums uit. Mike Ryan heeft sinds 2010 drie langspeelplaten gemaakt. De heren zijn nog op zoek naar de eerste grote hit in hun carrière en misschien wordt dat wel 'Quittin' Ain't Workin'"

"Quittin' Ain't Workin'", deze week (26/12/2022) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf, stond in 2021 al op Larry Fleet's album 'Stack Of Records' maar werd tot op heden nog nooit op single uitgebracht. Daar komt nu dus verandering in want op vraag van Larry Fleet heeft Mike Ryan geparticipeerd in deze song en werd "Quittin' Ain't Workin'" op single uitgebracht. Het nummer werd in Amerika vrij goed onthaald en wordt misschien wel een knaller in de Bilboard hitlijst 'Hot Country Songs'.

Beluister "Quittin' Ain't Workin" dagelijks meermaals bij Radio Beiaard maar ook door te klikken op bijhorende afbeelding.


19 december 2022
Rozalla
The Christmas Song

In 1946 werd Nat King Cole de allereerste artiest die The Christmas Song vertolkte. Het nummer werd een jaar voordien geschreven door een andere crooner, met name Mel Tormé. Volgens zijn zoon James schreef Mel het nummer op een warme zomerdag in 1945.

Nu, meer dan 77 jaar en tienduizenden!!!! covers later, heeft ook Rozalla haar versie van 'The Christmas Song' gemaakt. Rozalla maakte begin de jaren 90 furore in Europa met haar danshits 'Everybody's Free (To Feel Good) en 'Are You Ready To Fly'. Heden ten dage is ze enkel in Engeland nog actief.

De originele 'Christmas Song' van Nat King Cole staat tegenwoordig (20/12/2022) op nr 56 in de Engelse Singles Chart Top 100. De versie van Rozalla, die 2 weken geleden werd uitgebracht, is helaas niet terug te vinden in deze lijst. Geen reden voor onze redactie om het nummer links te laten liggen, integendeel, Rozalla met 'The Christmas Song' werd deze week (20/12/2022) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.


12 december 2022
Sofie
This Christmas

De in Antwerpen geboren Sofie Verbruggen werd op 17-jarige leeftijd ontdekt in de BRT liedjeswedstrijd 'Ontdek De Ster'. Het was een begin van een schitterende carrière die ze voortzette bij de discoformatie Trinity van Fred Beekman en Bob Baelemans. Toen Trinity in 1978 uit elkaar ging begon Sofie aan een solocarrière wat haar met 'I Love You' in 1982 een hit opleverde. De song haalde vlotjes de hitparade in België maar werd een nog veel groter succes in Azië.

Sofie - gezegend met één van de mooiste stemmen van België - heeft steeds de muziek gemaakt waarvan zij altijd al hield. Het is dikwijls niet de muziek die radiostations makkelijk kunnen programmeren maar dat deert haar helemaal niet. Ondanks het feit dat ze geen hitmachine is heeft ze, in haar nu bijna 50-jarige carrière, al een resem schitterende songs uitgebracht. Bovendien werkte ze reeds samen met artiesten als Toots Tielemans, Bobby Womack en Paul Carrack.

De nieuwe single van Sofie, 'This Christmas' werd deze week verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. De originele versie is afkomstig van soullegende Donny Hathaway. 'This Christmas' van Sofie is dus een cover maar moet, onder meer dankzij haar geweldige stem, niet onderdoen voor het originele. Je hoort de single deze week (12/12/2022) dagelijks bij Beiaard en je kan ook hier al eens proeven als je klikt op bijhorende afbeelding.


05 december 2022
Dries De Vis
Huisje Op De Evenaar

De heden 28-jarige Dries De Vis uit het Vlaams-Brabantse Londerzeel begon voor het eerste te acteren op zijn 12de. Hij vertolkte toen de rol van Pinokkio in de gelijknamige musical van Studio 100, waarop later nog enkele andere hoofdrollen in verschillende musicals volgden. Naast het acteren in theater en op televisie (Witse, Familie, Nachtwacht, ......) blijft muziek toch een belangrijke rol spelen in de carrière van Dries. Zo tourde hij jaren geleden al met zijn eigen kleinkunstprogramma door Vlaanderen, richtte hij de groep A12 op en was hij tevens al op diverse podia te zien met zijn band Dries & de Belgen. Sinds vorig jaar maakt hij samen met Wout Michielsen ook deel uit van 'Levende Muziek' dat muziek en theater brengt voor kinderen.

Ondertussen werkt creatieve duizendpoot Dries De Vis nu ook aan een eerste EP die in het voorjaar moet verschijnen. Als voorsmaakje van die EP bracht hij enkele dagen geleden het nummer 'Huisje Op De Evenaar' uit. 'Huisje Op De Evenaar' is een vlotte en frisse popsong die je meteen omarmt en die voorzien werd van een catchy refrein dat ongetwijfeld in je hoofd zal blijven hangen. De single maakt ons inziens heel veel kans om binnenkort de Vlaamse hitparade te veroveren.

'Huisje Op De Evenaar' heeft dus in elk geval onze harten al gestolen. Vandaar dat deze debuutsingle van Dries De Vis deze week (05/12/22) door onze redactie unaniem verkozen werd tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Je hoort de song dus voortaan dagelijks meermaals op dit station. Als je klikt op bijhorende afbeelding kan je 'Huisje Op De Evenaar' al meteen via YouTube beluisteren.


28 november 2022
DIMI & Daniel Verstappen
Mag Ik Dan Bij Jou

Dimitri Vantomme, bekend van het cultprogramma "We Like To Party" van JIM TV en van zijn Europese top-10 hit 'Seven Nation Army (Ooh Oh Oh Oh Ooh Ooh)', sloeg enkele maanden geleden de handen in elkaar met Daniël Verstappen, een internationaal gelauwerd pianotalent.

Sinds Marco Borsato & Davina Michelle een hit hadden met 'Hoe Het Danst', samen met Armin Van Buuren en vervolgens Regi een zelfde blauwdruk gebruikte voor zijn hit 'Kom Wat Dichterbij', wou Dimitri iets soortgelijks doen. Hij koos daarvoor één van zijn meest favoriete Nederlandstalige nummers uit, zijnde 'Mag Ik Dan Bij Jou' van Claudia De Breij.

DIMI was dan ook heel ontroerd, toen hij vernam dat Claudia De Breij, wanneer ze toestemming gaf om het nummer uit te brengen, héél enthousiast bleek te zijn over de nieuwe versie van DIMI & Daniel. Net als Claudia was ook de redactie van Radio Beiaard zeer opgetogen over deze coverversie. 'Mag Ik Dan Bij Jou' van DIMI en Daniel Verstappen werd dan ook zonder aarzelen verkozen tot 5-sterrenschijf!!

De clip voor 'Mag Ik Dan Bij Jou' werd opgenomen door de bekende regisseur Svenno Koemans, die al heel wat nummer 1 hits voorzag van een gepaste videoclip (Milk Inc., Armin Van Buuren, Jeroen Van Der Boom, ...). Alles werd opgenomen in de straten en wijken van Antwerpen, op een trailer hangend aan een Raptor, iets wat nog nooit eerder is vertoond in België! Bekijk deze videoclip door te klikken op de afbeelding.


21 november 2022
Phil Bee
Sunday Morning

Nederlander Phil Bee, alias Philippe Bastiaans, wordt op 1 december 1958 geboren in het Belgische Jemappes. Phil is niet meteen van jongs af aan met muziek bezig maar groeit in zijn jeugdjaren eerder uit tot een talentvol tennisser. Later wordt hij ook autocoureur en richt hij een handelsonderneming op. Phil blijft dan in de zakenwereld hangen maar naarmate zijn leven vordert neemt de muziek wel een steeds belangrijker plaats in zijn leven in. Vooral sinds begin de jaren 90.
Tussen 1990 en 2014 richt Phil Bee verschillende groepen op, vooral bluesmuziek is hun handelsmerk. Hij tourt enkele 10-tallen jaren rond met zijn bands. Meestal in België en Nederland maar af en toe ook in Frankrijk, Polen, Groot-Brittannië, Luxemburg en Duitsland. Eén van zijn projecten, 'Phil Bee's Freedom', kreeg zelfs bijval in de VS (halve finale International Blues Challenge, Memphis 2016) en Italië (tweede plaats, European Blues Challenge, Torrita di Siena 2016).
Phil Bee, die ook al meermaals samen werkte met Jan Akkerman (Focus), Noel Redding (basist Jimi Hendrix Experience), Steve Lukather (basist en zanger Toto) en Trijntje Oosterhuis, besluit in 2020 om als soloartiest door het leven te gaan. Zijn stijl past hij lichtjes aan, de blues blijft als basis gelden maar ook soul en R&B invloeden vinden nu hun weg in zijn muziek. In het voorjaar van 2021 neemt Phil - als soloartiest - deel aan de Nederlandse versie van The Voice Senior waar hij als winnaar uit de bus komt.
Wij zagen Phil Bee vrijdag laatstleden (18/11/2022) nog aan het werk in Hasselt waar hij Winterland 2022 opende. Hij bracht daar tevens zijn nieuwe single 'Sunday Morning', een zelf geschreven soulvolle ballade die ons meteen wist in te pakken en zodoende deze week (21/11/22) mag fungeren als 5-sterrenschijf. 'Sunday Morning' werd uitgebracht als live track afkomstig van het album 'Live At Tivoli Vredenburg'.


14 november 2022
Kaiser Chiefs
How 2 Dance

'How 2 Dance' is een fris en nieuw geluid van Kaiser Chiefs, een band die bijna 16 jaar geleden zichzelf op de kaart zette met de single Ruby. Met een flinke' out of the box' mentaliteit ging de groep brainstormen, samen met enkele producers waaronder Nile Rodgers (Chic, David Bowie, Madonna, Daft Punk). Het resultaat mag gehoord worden!!

Over deze nieuwe sound zei frontman Ricky Wilson het volgende : "We really wanted to make a song that put together all the things we were trying to get right over the last three records". We mogen stellen dat hen dat uitstekend is gelukt!!

Wij verkozen 'How 2 Dance' dan ook graag tot onze nieuwe 5-sterrenschijf. Beluister en bekijk de videoclip door te klikken op bijhorende afbeelding.


07 november 2022
Pink
Never Gonna Not Dance Again

Pink (artiestennaam van Alecia Beth Moor) werd 2 maanden geleden (08/09/22) 43 jaar jong en is uitgegroeid tot één van de meest succevolle popartiesten van haar generatie. Vorig jaar scoorde ze wereldwijd nog een grote hit met de single 'Cover Me In Sunshine' een duet met haar toen negenjarig dochtertje.

Haar nieuwe single heet 'Never Gonna Not Dance Again' en gaat over het feit dat je sowieso altijd moet kunnen blijven dansen, hoe hard de tijden ook mogen zijn. Het nummer werd enkele dagen geleden (04/11/22) op de markt gegooid samen met een videoclip. P!nk zal de song voor het eerst live brengen tijdens de American Music Awards 2022 in Los Angeles, een groots muziek- en tv-evenement dat op 21 november van dit jaar rechtstreeks wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Zolang heeft onze redactie niet gewacht want 'Never Gonna Not Dance Again' werd deze week reeds (07/11/22) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Veelvuldig te horen in jouw radio dus de komende dagen maar ook nu al te beluisteren en te bekijken via deze website. Klik hiervoor op bijhorende afbeelding.


31 oktober 2022
Catie Offerman
Till You see him again

Catie Offerman mag dan wel een nieuwe naam zijn voor heel wat countryfans maar voor insiders is het al langer duidelijk, deze in Texas opgegroeide jonge vrouw wordt de nieuwe ster aan het firmament van de Amerikaanse countrymuziek.

Catie begon reeds op 4-jarige leeftijd piano te spelen maar kan ondertussen ook goed overweg met een gitaar, accordeon en viool. Ze studeerde aan het 'Berklee College Of Music' in Boston, een conservatorium waar onder meer ook Quincy Jones en Donald Fagen hun muzikale talenten hebben kunnen ontwikkelen. Na een tijdje bij een band te hebben gespeeld vond ze enkele jaren geleden dat de tijd rijp was om een solocarrière te starten.

De eerste langspeler van Catie Offerman wordt volgend jaar (2023) verwacht. Singles heeft ze wel al uitgebracht. Zo kwam ze vorige week op de proppen met haar 4de single sinds maart dit jaar (2022), ' 'Till I See You Again'. Het nummer werd door onze redactie unaniem verkozen tot 5-sterrenschijf.
Catie schrijft er het volgende over : "The song is what I describe as a classic repeat offender situation. You swear him off, and say that you're over him - and you say 'never again'. 'Till You see him again, and you're right back in it. It's crazy how best intentions fly right out the window as soon as that someone walks into the room".


24 oktober 2022
Lissie
Night Moves

Dit jaar verscheen het nieuwe album 'Carving Canyons' van de Amerikaanse zangeres Lissie. Onderdeel van dat album is de single 'Night Moves', die deze week werd uitgeroepen tot 5-sterrenschijf.
Hoewel Lissie (Elisabeth Corrin Maurus) hier nog geen grote naam is, timmert ze in haar thuisland (Verenigde Staten) al flink aan de weg. Voor haar vijfde album 'Carving Canyons' trok de in Illinois geboren singer-songwriter trouwens naar Nashville. Het kenmerkende geluid van die Amerikaanse Staat hoor je tevens duidelijk terug op 'Night Moves'.


17 oktober 2022
Christophe Willem
J'Tomberai Pas

Kort na zijn overwinning in Nouvelle Star, de Franse versie van Idool, brengt Christophe Willem (geboren als Christophe Durier) in 2006 zijn eerste single uit. Het nummer 'Sunny' wordt in Frankrijk een top 5 hit en krijgt ook behoorlijk veel airplay in Wallonië. Het is de start van een tot op heden goed gevulde carrière die Christophe Willem in Frankrijk en in het Franstalig landsgedeelte van ons land al heel wat hits opleverde.

Na de teleurstellende lp 'Rio' uit 2017 werd het even stil rond de heden 39-jarige zanger maar nu is hij helemaal terug. In september van dit jaar (2022) bracht hij namelijk 'Panorama' uit, zijn 6de studioalbum. Een schot in de roos want het stond meteen in de top 5 van best verkopende lp's in Frankrijk.

'J'Tomberai Pas', de radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (17/10/22), is de tweede single uit 'Panorama'.


10 oktober 2022
Waylon
Spreekuur

'Het Leven Is Te Kort' was één van die singles die vorig jaar door Willem Bijkerk, alias Waylon, werd uitgebracht. Het nummer werd toen (september 2021) uitgeroepen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. En nu, een goed jaar later, heeft hij alweer een nieuw Nederlandstalig nummer klaar, 'Spreekuur' getiteld.

'Spreekuur' vormt de aanloop tot het uitbrengen van een volledig Nederlandstalig album. Die langspeler laat al een hele tijd op zich wachten maar tijdens een optreden in Emmen afgelopen weekend (07/10/22) zei Waylon zelf dat het sowieso eind deze maand op de markt komt. Waylon maakt van september (2022) tot april (2023) een tour langs 57 theaters met zijn nieuwe show 'Gewoon Willem', ter promotie van de nieuwe full cd.

'Spreekuur' is een fantastische popsong geworden. Het beschikt over een goeie baslijn en een aanstekelijk ritme. Het lijkt wel of de nederpop van de jaren 80 opnieuw zijn intrede heeft gedaan. Met dit nummer ziet Waylon trouwens voor een tweede maal in ruim een jaar tijd een single van hem bestempeld worden als Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Een eer die maar voor weinigen is weggelegd.


03 oktober 2022
Majé
Glitter Love

In april van vorig jaar (2021) bracht de Roeselaarse singer-songwriter Elvira Lawson, onder haar artiestennaam Majé, een eerste single uit. 'Loud & Proud werd gesmaakt door heel wat muziekrecensenten en kreeg in de lente van dit jaar (2022) ook een opvolger, 'Only You' getiteld. Eveneens een nummer dat veelbelovend klonk.

Tijd om te bevestigen dus en dat deed deze studente rechten uit West-Vlaanderen wel degelijk want vorige week werd 'Glitter Love' uitgebracht. Haar derde single dus in anderhalf jaar tijd. 'Glitter Love' is alweer een zelf geschreven single en tevens een heerlijke feelgood song waaraan enkele Belgische topmuzikanten als Raffaello Visconti en Pieter Vanoverberghe hebben meegewerkt.

De muziekvideo van meer dan 06 minuten werd opgenomen in het Instagrammuseum in Wijnegem en geeft je naar het einde toe een ruime inkijk over de making-of van de clip.

Geniet van Majé met 'Glitter Love' door dagelijks te luisteren naar onze uitzendingen en bekijk tevens de videoclip door te klikken op de afbeelding links van deze tekst.


26 september 2022
Hannah Mae
De Kerkstraat

Hanna Mae, een 23-jarige singer-songwriter uit Emmen in de provincie Drenthe, is stilaan bezig om zich als vaste waarde te vestigen in de Nederlandse popscene. Eind 2019 kwam ze voor het eerst aan de oppervlakte met haar debuutsingle 'Back To You'. De daaropvolgende jaren deemsterde ze even weg en concentreerde ze zich vooral op het schrijven van songs. Niet om deze zelf te performen maar vooral voor andere artiesten.

Haar nieuwe single 'De Kerkstraat' was van oorsprong ook een song die ze niet voor zichzelf schreef. Pas naarmate ze er meer en meer aan werkte kreeg ze het gevoel dat 'De Kerkstraat' wel eens een nummer zou kunnen zijn dat helemaal bij haar paste. Enkele maanden later (09/2022) mag Hanna Mae de song voorstellen als haar nieuwe single uitgebracht bij platenfirma Spark Records, het label van Ilse Delange.

'De Kerkstraat' - deze week (26/09/2022) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf - gaat over een relatie waarin iemand vreemdgaat maar is totaal niet autobiografisch, aldus Hannah Mae. In een interview met RTV Drenthe vertelt ze bovendien dat ze in eerste instantie een beetje onzeker was over de overstap naar het Nederlands (Hanna Mae zong voordien steeds in het Engels) maar onze oren zeggen ons dat haar twijfels hieromtrent voor niets nodig waren.


19 september 2022
Margriet Hermans
Dit En Dat

Toen Margriet Hermans in april van dit jaar (2022) in het programma 'Liefde Voor Muziek' de 2Fabiola song 'She's After My Piano' omtoverde tot het ambiancenummer 'Lekker Blijven Hangen', zal ze er waarschijnlijk nooit bij stil hebben gestaan dat deze song haar carrière een nieuwe boost zou geven. Het onwaarschijnlijke gebeurde toch want Margriet Hermans scoorde met 'Lekker Blijven Hangen' de zomerhit van 2022 waardoor ze opnieuw zeer populair werd in Vlaanderen.

Door het succes van 'Lekker Blijven Hangen' verdween het uitbrengen van haar nieuwe full cd 'Spiegelbeeld' (mei 2022) wat op de achtergrond. 'Spiegelbeeld' blikt deels terug op haar carrière met oude hits als 'Alle Mooie Mannen Zijn Zo Lelijk', 'Een Vriend', 'Kathleentje' en 'Laisse Rouler Les Bon Temps'. Verder vind je er een aantal songs op terug die Margriet vertolkte in het televisieprogramma 'Liefde Voor Muziek' en er staan ook 5 gloednieuwe nummers op te blinken.

De eerste single uit 'Spiegelbeeld' werd afgelopen donderdag (15/09/2022) uitgebracht. Het nummer heet 'Dit En Dat'. De tekst van deze song werd verrassend genoeg geschreven door Herman Brusselmans. De componist van dienst is de alom geprezen Ozark Henry. 'Dit En Dat' is een sterke single die alles heeft om op zijn minst een radiohit te worden. Wij zijn al overtuigd, nu jij nog!!


12 september 2022
Dana Winner
Later Is Van Jou

In 1989 maakte Vlaanderen kennis met een coverversie van het nummer 'Top Of The World' (The Carpenters). Het bleek de allereerste single van de in Hasselt geboren Chantal Vanlee alias Dana Winner te zijn. 'Op Het Dak Van De Wereld' was meteen een schot in de roos en betekende voor haar de start van een indrukwekkende carrière.

In eigen land is de populariteit van Dana Winner fenomenaal te noemen. Zo wordt ze bij ons onder meer vijf jaar op rij verkozen tot 'Beste Zangeres'. Maar ook Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Zweden sluiten Dana in het hart. Met haar Engelstalige songs wordt ze bovendien één van de mees succesvolle artiesten in Zuid-Afrika. Tot op heden bracht Dana Winner al meer dan 250 liedjes uit wat leidde tot ruim 3,5 miljoen verkocht cd's wereldwijd.

In tegenstelling tot dit alles blijft het heden (12/09/2022) heel stil rond de nieuwe single van Dana Winner. Op vrijdag 2 september bracht ze namelijk 'Later Is Van Jou' op de markt. Dat maakte ze zelf bekend op haar Facebookpagina en Instagram. Onze redactie moet verbouwereerd constateren dat hieraan tot op heden (12/09/2022) helemaal geen aandacht wordt besteed. Totaal misplaatst ten opzichte van een Vlaams icoon als Dana Winner. 'Later Is Van Jou' is namelijk een prima eigentijds nummer waarin Dana opnieuw het allerbeste van zichzelf geeft. Een song met klasse die wij heel graag 5 sterren toewijzen.


05 september 2022
Patrick Bruel
Encore Une Fois

Vier jaar is het geleden dat Patrick Bruel nog nieuw platenwerk uitbracht. Wij kennen deze Franse zanger en acteur van 'Qui A Le Droit' en 'Casser La Voix', songs uit het begin van de jaren 90 die dus ook in de lage landen vrij populair waren. Terwijl Patrick Bruel in Nederland en Vlaanderen na die 2 hits niet echt meer op de voorgrond trad bleef hij in Frankrijk zijn status wel behouden. Hij bracht geregeld succesrijke albums en singles uit en bleef zich tevens verder ontwikkelen als acteur.

Ondertussen is het sinds 'Ce Soir En Sort' vier jaar geleden dat Patrick Bruel nog een langspeler heeft gemaakt. Hoogtijd dus voor nieuw werk en dat komt er midden november (2022) aan wanneer hij zijn album 'Encore Une Fois' zal voorstellen. De titeltrack van deze lp verscheen anderhalve week geleden (26/08/2022) op single. Het is een feelgoodsong geworden met een vrij gevoelige tekst die Bruel op zijn twitteraccount nog even toelichtte : "Encore Une Fois, c'est cette volonté de tenter des choses encore et toujours. C'est cette envie de ressentir des émotions, comme si c'était la première fois".

Het nummer charmeerde sowieso meteen de hele redactie van Radio Beiaard waardoor je het deze week (05/09/2022) meermaals zal horen bij ons. De videoclip van 'Encore Une Fois' kan je bekijken als je klikt op de afbeelding.


29 augustus 2022
Ilse DeLange
Willing

Rond haar groep The Common Linnets is het de laatste jaren wat stil geworden maar dat betekent niet dat Ilse DeLange op haar lauweren rust. Zo was de succesvolle Nederlandse zangeres zowel dit als vorig jaar veel op de Duitse televisie te zien. Maar ook in Nederland kwam ze op de buis want samen met Matthijs van Nieuwkerk maakte ze bij NPO 1 in mei van dit jaar het muziekprogramma Pop22.

Ondertussen vond Ilse DeLange ook nog de tijd om een nieuwe theatertournee voor te bereiden die enkele dagen geleden (26/08/22) in première ging. Midden december maar nog meer in de lente van volgend jaar staat ze dan alweer op diverse podia in Duitsland. Helaas komen er geen optredens in ons land maar de Belgische fans kunnen op 18 november voor één van haar concerten wel terecht in het Scheldetheater in Terneuzen, net over de Belgische grens dus.

Tijdens die tournee zal Ilse DeLange ook nieuw werk voorstellen waaronder haar gloednieuwe single 'Willing', deze week (29/08) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.

'Willing is een liedje over nooit de geest verliezen om het nog een keer te proberen, om erin te duiken .... om altijd bereid te zijn een open hart te houden en alles te geven wat je hebt, steeds maar opnieuw en opnieuw', aldus de zangeres. Naar onze mening is het ook een song die je steeds maar opnieuw kan beluisteren. Klik daarvoor op de bijhorende afbeelding maar luister ook dagelijks naar onze uitzendingen!!


22 augustus 2022
Robby Longo
Working Overtime

De ondertussen 41 jarige Limburger Robby Longo is ongetwijfeld de meest bekende Belgische countryartiest. Het begon voor Robby ongeveer 10 jaar geleden toen hij zich inschreef voor de liedjeswedstrijd 'The Voice Van Vlaanderen". Hij werd er door coach Natalia uitgepikt en eindigde als tweede in deze wedstrijd. Universal Music boodt hem vervolgens een platencontract aan waardoor hij in de zomer van 2013 zijn eerste album mocht uitbrengen. Een lp die meteen goud opleverde. Later volgden nog een 2-tal albums maar daarna werd het - wat platenwerk betreft - vrij stil rond Robby Longo.

Daar brengt hij nu verandering in want voor het eerst in 5 jaar brengt hij nog eens nieuwe muziek uit. 'Working Overtime' is de titel van zijn nieuwe single, een nummer geschreven door onder meer Jan Leyers. De nieuwe single is een echte feelgoodsong geworden die deze week (22/08/2022) meer dan terecht tot 5-sterrenschijf werd gebombardeerd. 'Working Overtime' is de voorbode van een nieuw album dat wel pas in de zomer van 2023 zal verschijnen.


15 augustus 2022
Gintronix
23 Boogie

JB Meijers is al heel wat jaren actief in de muziekwereld, als muzikant, gitarist, zanger en producer. Zo vormt hij samen met Ilse DeLange reeds een hele tijd de basis van The Common Linnets. Voor deze groep schreef hij trouwens in 2014 de tekst van het nummer 'Calm After The Storm', de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival dat jaar.

Voordien werkte Meijers al als gitarist samen met onder meer Tröckener Kecks, Frank Boeijen en De Dijk en bracht hij in 2009 een soloplaat uit. Met Barry Hay (zanger van Golden Earring) maakte hij de afgelopen jaren 2 cd's waaronder ook 'Fiesta De La Vida' dat in de lente van dit jaar (2022) uitkwam.

Enkele maanden geleden is JB Meijers - die met zijn gezin al jaren op het Caribische eiland Bonaire woont - alweer aan een nieuw project begonnen want samen met zijn 21-jarige dochter Jazz, vormt hij sinds kort het duo Gintronix. Daarmee laat JB een onbekende kant van zichzelf horen want de eerste single van het duo is namelijk een heerlijke disco knaller geworden. '23 Boogie' is een nummer waar je niet op stil kan blijven staan dankzij onder meer de heerlijke beat en de swingende gitaren van papa Meijers. Een zomerse topplaat die deze week (15/08/2022) meer dan terecht de 5 sterren van Radio Beiaard op gekleefd krijgt!!


08 augustus 2022
Liliane Saint-Pierre
Lief En Ondeugend

Radio Beiaard heeft altijd al wel een boontje gehad voor Liliane Saint-Pierre en dus is het vrij vanzelfsprekend dat een nieuwe single van deze ongekroonde koningin uit de Vlaamse muziekwereld bij ons wat extra aandacht krijgt.

Na het album 'Karma' uit 2020 heeft Liliane alweer nieuw werk voor ons klaarliggen. 'Lief En Ondeugend' zo heet de single waarmee ze de komende maanden muzikaal Vlaanderen wil inpakken. De tekst van deze song werd geschreven door Rick De Leeuw en de muziek en productie zijn van de hand van Roel Vandemoortele.

'Lief En Ondeugend', dat deze week (08/08/2022) werd aangeduid tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf, is een nummer dat ons inziens helemaal past bij Liliane en waarvan wij tevens hopen dat het binnenkort de top van de Vlaamse hitparade zal bereiken.


01 augustus 2022
Shania Twain
Not Just A Girl

De Canadese singer-songwriter Shania Twain, The Queen of Country Pop, was 28 toen ze een eerste album uitbracht. Dat ze pas op die leeftijd aan haar muzikale carrière begon had alles te maken met het feit dat ze op haar 22ste allebei haar ouders verloor in een auto-ongeluk. Shania zorgde vanaf dan voor haar jongere zus en broers tot ze allen op hun eigen benen konden staan.

Ondertussen zijn we pakweg 30 jaar later en heeft Shania Twain meer dan 100.000.000 platen verkocht. Haar fenomenale carrière en de vele tegenslagen in haar privéleven werden onlangs verfilmd en in een documentaire gegoten. Deze documentaire 'Not Just A Girl' is sinds vorige week (26/07/2022) te bekijken bij Netflix.

De lancering van de docu rond Shania Twain valt samen met het uitbrengen van een nieuwe single die uiteraard de titel 'Not Just A Girl' meekreeg. Het nummer klinkt redelijk opgewekt en ook de tekst is vrij positief, ondanks het feit dat het de soundtrack betreft van een documentaire over een moeilijk leven vol obstakels. Deze single, die een zelfverzekerde Shania Twain uitstraalt, is door onze redactie prompt tot 5-sterrenschijf uitgeroepen (01/08/2022).

Voor de fans van Shania Twain is er trouwens nog goed nieuws want in de docu 'Not Just A Girl' wordt onthuld dat ze volop werkt aan een nieuw 6de studioalbum dat later dit jaar (2022) zou verschijnen. Haar tot op heden laatste langspeler kwam uit in september 2017. Ook het verzamelalbum "Not Just A Girl - The Highlights" zal binnenkort op de markt worden gegooid.


25 juli 2022
W.D.C + Samira
I Love Your Smile

Voor onze keuze van de Radio Beiaard 5-sterrenschijf deze week (25/07/2022) viel ons oor op een herwerking van een discoklassieker uit het begin van de jaren 90. Het producerscollectief W.D.C heeft namelijk, samen met de Londense Samira Mighty, een nieuwe versie uitgebracht van de oude Shanice hit "I Love Your Smile".

De 26-jarige Samira Mighty is in Engeland al lang geen onbekende meer. Ze heeft op de diverse sociale netwerken samen méér dan 1 miljoen volgers wat ze vooral te danken heeft aan haar deelname in de Britse variant van de veelbesproken realityserie "Love Island" en aan haar deelname in "The X Factor - Celebrity". Maar daarvoor speelde Samira ook al in enkele musicals en had ze tevens een piepklein rolletje (als achtergronddanseres) in de film 'Beauty And The Beast'.

Na dat alles heeft Samira Wright nu haar zinnen gezet op een muzikale carrière. Dat resulteerde kort geleden (07/07/2022) in een eerste single, een remake dus van de song "I Love Your Smile". De originele versie van Shanice is jullie waarschijnlijk niet onbekend want het stond, ook in België, de eerste maanden van 1992 vrij hoog in de hitparade. De nieuwe versie van W.D.C. en Samira kent een heerlijke up-tempo beat, klinkt zomers en vooral ook enorm aanstekelijk. "I Love Your Smile" anno 2022 heeft met andere woorden alle potentie om een klinkende zomerhit te worden!!!!


18 juli 2022
Gerard Joling
Wat Zie Jij Er Lekker Uit

Sinds 1 juli (2022) loopt bij de Nederlandse commerciële tv zender SBS6 het programma 'I Want Your Song'. Daarin komen in elke aflevering 5 (onbekende) Nederlanders op de proppen met een origineel nummer dat ze specifiek voor een bekende artiest(e) hebben geschreven.
De songschrijvers performen zelf (of laten het door iemand anders doen) de 5 liedjes met behulp van een live band. De artiest(e) en zijn entourage bepalen dan welk nummer het beste in zijn/haar repertoire past. Hiervoor kunnen zij ook beroep doen op het advies van hun enthousiaste fans die met zo'n honderdtal de uitzending bijwonen. Het gekozen nummer wordt door de bekende artiest(e) daags nadien meteen ingezongen en gelanceerd als zijn/haar nieuwe single.

Vorige week (08/07/22), in de tweede aflevering van 'I Want Your Song', kreeg Gerard Joling 5 songs aangeboden. Hij koos samen met het publiek het nummer 'Wat Zie Jij Er Lekker Uit'. De song - geschreven door Manfred Jongenelis en Carlo Rijsdijk (van het zangduo Helemaal Hollands) - vindt Gerard Joling perfect bij zichzelf passen. Hij zegt vooral ook gek te zijn op het pakkende refrein.

'Wat Zie Jij Er Lekker Uit', dat in eerste instantie 'Zin In Jou' heette, klinkt zonnig, vrolijk en straalt wat ons betreft heel wat positiviteit uit. Redenen genoeg dus om het nummer uit te roepen tot de Radio Beiaard 5-sterrenschijf van deze week (17/07/2022).


11 juli 2022
Little Big Town
All Summer

Karen Fairchild, Phillip Sweet, Kimberly Schlapman en Jimi Westbrook vormen al bijna 25 jaar Little Big Town. Het kwartet dat ooit als een mislukking werd gezien is uitgegroeid tot één van de meest populaire countrygroepen in de Verenigde Staten. Getuige daarvan de meer dan 40 Award nominaties waarvan ze er tot op heden bijna 20 hebben gewonnen. Opvallend bij Little Big Town is het feit dat de 4 bandleden allen beschikken over sterke stemmen. Ze wisselen daarom elkaar af als leadzanger.

Binnen afzienbare tijd zal de band een nieuwe lp op de markt brengen, het 10de studio-album uit hun carrière. Een precieze datum werd nog niet vrijgegeven maar in april van dit jaar (2022) werd er met "Hell Yeah" wel al een eerste single uitgeplukt. Daaropvolgend werd vorige week "All Summer" uitgebracht. Deze song komt er net na enkele Europese optredens van Little Big Town. De band stond vorige maand (juni 2022) namelijk in het voorprogramma van The Eagles die enkele concerten weggaven in Nederland en Engeland. De komende maanden zal LBT enkel in de Verenigde Staten optreden.

"All Summer" van Little Big Town kreeg deze week (11/07/2022) het predicaat 5-sterrenschijf mee en wordt dus dagelijks meermaals op jouw favoriete radio gedraaid. Om de song via dit medium te beluisteren klik je op bijhorende afbeelding.

04 juli 2022
Haevn
Kite in A Hurricane

Haevn is een Nederlandse groep ontstaan uit een samenwerking voor een reclamefilm tussen filmcomponist Jorrit Kleijnen en singer-songwriter Marijn van der Meer. Sindsdien bracht het duo, dat zijn muziek graag omschrijft als "dreampop", al enkele singles en een album uit.

Voor hun 10-jarig jubileum heeft Haevn sinds kort (24/06/2022) een nieuwe ep "Holy Ground" uitgebracht. De titeltrack verscheen als single in mei van dit jaar. Hun tweede single uit "Holy Ground" heet "Kite in A Hurricane". De titel is een oneliner uit de James Bond-film "Spectre". "Kite In A Hurricane werd door onze redactie unaniem verkozen tot nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (04/07/2022)


27 juni 2022
Leo Alkema
Dagen Van Goud

Leo Alkemade is een Nederlandse cabaretier, acteur, schrijver en liedjesschrijver. Een man die van vele markten thuis is dus maar een langspeelplaat maken dat had hij tot op heden nog niet gedaan.

Dus begon hij vorig jaar te werken aan zijn debuutalbum dat onlangs verscheen (16/06/2022). De lp heet "In Het Wiel", een plaat waarop de parallel tussen de koers en het leven wordt getrokken. Het idee voor het maken van "In Het Wiel" werd geboren toen de bijna 42-jarige wielerfanaat Leo Alkemade met zijn zoon Kars de Mont Ventoux beklom.

Reeds 3 singles verschenen de afgelopen maanden uit het album en vorige week verscheen single nr 4. Het nummer heet "Dagen Van Goud" en werd verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. "Dagen Van Goud" werd net als alle andere songs uit de lp geschreven door Leo Van Alkemade zelf.


20 juni 2022
Eros Ramazotti
Ama

Eros Walter Luciano Ramazzotti is al jaren de grootste Italiaanse popster ter wereld. Hij verkocht sinds 1984, het debuut van zijn carrière, meer dan 60 miljoen platen. Op 16 september van dit jaar (2022) brengt hij zijn nieuwste lp "Battito Infinito" uit. Naar eigen zeggen een album dat zijn nieuwe artistieke identiteit markeert.

Een eerste voorsmaakje uit "Battito Infinito" is de single "Ama" die pakweg een week geleden (10/06/22) op de markt werd gegooid. "Ama" brengt volgens Eros een universele boodschap van liefde en vrijheid en nodigt de luisteraar uit om lief te hebben zonder grenzen. De song werd deze week (20/06) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.

Dit nummer zet niet alleen de toon voor zijn nieuwste album maar ook voor de "Battito Infinito" wereldtournee. Een tournee die hij in oktober van dit jaar (2022) in de Verenigde Staten start en die hem later ook brengt in Canada en Zuid- en Midden-Amerika. Vanaf februari 2023 wordt dan het Europese vasteland aangedaan met onder meer 2 concerten in Vorst Nationaal (21 en 22 februari). Eros Ramazzotti zal tijdens die optredens niet alleen zijn nieuwe langspeler uitgebreid voorstellen maar ook heel wat van zijn vroegere wereldhits brengen.

13 juni 2022
Gene Thomas
Bye Bye Baby

Met X-Session scoorde Gene Thomas verschillende eurodance hits maar toen dat project na 7 jaar werd stopgezet begon de in Sint-Joost-ten-Node geboren zanger aan een solocarrière. Een solocarrière die ondertussen al 20 jaar lang op en neer gaat en die Gene reeds 5 albums en heel wat singles heeft opgeleverd. Gene Thomas is niet alleen zanger maar af en toe doet hij ook acteerwerk en de laatste jaren trekt hij zich ook steeds vaker terug in zijn kunstatelier waar hij schildert en fabriceert.

Nadat hij 2 jaar geleden een bescheiden hit had met het nummer "Ik Ben Vrij" heeft Gene afgelopen donderdag (08.06.2022) zijn nieuwe single voorgesteld "Bye Bye Baby", een vrolijk en aanstekelijk en poppy nummer. De single zit vol positieve vibes en is volgens Gene Thomas een ode aan alle jongeren die 2 jaar lang worstelden met de beperkingen die het Coronavirus hen oplegde.

06 juni 2022
Rubus ft. Jessie Verstraelen, Michiel Marques
Going Nowhere

Meer dan vijf jaar geleden verongelukten Mike, Joren en Jonathan bij een tragisch auto-ongeval in Sint-Katelijne-Waver. Ter nagedachtenis en om een hart onder de riem te steken van vrienden en familie van alle verkeersslachtoffers hebben hun ouders aan Bram Van Hecke gevraagd een song te maken. Het resultaat werd deze week uitgebracht en heet "Going Nowhere". Een aangrijpend nummer dat wij de hele week omarmen bij Radio Beiaard. De videoclip kan je bekijken door te klikken op bijhorende afbeelding.

Bram Van Hecke woont in Antwerpen en heeft als artiestennaam Rubus. Hij kwam in 2019 met een eerste single naar buiten, toen nog onder de naam Rubus Of Fences. Rubus is singer-songwriter maar heeft voor het vocale gedeelte van dit nummer beroep gedaan op Jessie Verstraelen en Michiel Marques, eveneens twee muzikale vrienden van de ouders van de verongelukte jongens.
(Bron : Luminousdash.be)

30 mei 2022
Tight Fit
Holding On To You

In 1982 scoorde de Engelse band Tight Fit in heel Europa een dikke hit met de single "The Lion Sleeps Tonight" maar een vervolg aan dat succes kwam er helaas niet waardoor de 3 leden (Steve Grant, Jullie Harris en Denise Waterman) het al snel voor bekeken hielden en elk hun eigen weg gingen.
Toen Julie en Denise elkaar in 2008 opnieuw tegen het lijf liepen ontstond het idee om Tight Fit nieuw leven in te blazen. In eerste instantie deden ze dat met hun tweetjes maar enkele jaren later konden ze ook Steve Grant (die nu bijna blind is) overtuigen om opnieuw de draad op te pikken.
Sinds de terugkeer van Steve Grant tot nu heeft de groep al één album en enkele singles uitgebracht. Ondanks het matige succes ervan zijn de ondertussen jonge zestigers van Tight Fit niet van plan om bij de pakken te blijven zitten want onlangs kondigden ze aan dat er nog dit jaar een nieuw album van de groep zal verschijnen.
Als voorbode hierop bracht Tight Fit vorige week (20/05/2022) een nieuwe single uit en die werd door onze redactie prompt verkozen tot nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf. "Holding On To You" brengt een heerlijk "goed gevoel deuntje" dat ons inziens zeker kans maakt om binnenkort de hitparade op te fleuren.

Bekijk ook de videoclip van het nummer die werd opgenomen in het Engelse kuststadje Brighton. Klik hiervoor op de bijhorende afbeelding.

23 mei 2022
Nina Butera
Eén Nacht Samen

Enkele maanden geleden (februari 2022) werd Nina Butera 18 jaar jong en toch is dit zangtalent uit het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw al lang niet meer weg te denken uit de Vlaamse muziekwereld. Vijf jaar geleden (2017) werd ze ontdekt door Christophe Severs. Samen beslisten ze toen om Nederlandstalige popmuziek te maken en dat blijkt achteraf de juiste keuze te zijn geweest.

Met "Eén Nacht Samen" is de tandem Severs/Butera toe aan een 11de single. Het is een zeer sterk nummer geworden waarvan de makers denken dat het qua populariteit alle andere songs zal overtreffen. "De melancholie in de strofen en de hoop in het refrein zorgen voor een contrast dat magisch werkt", aldus Christophe Severs. Ook Nina Butera is zeer te spreken over het resultaat. Ze zei in een recent interview dat dit het beste nummer is dat ze ooit al hebben gehad. Wie zijn wij om dat tegen te spreken?

Voor het eerst wordt een nummer van Nina Butera trouwens gebombardeerd tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf en dus zal de song deze week (23/05/22) meerdere malen per dag te beluisteren zijn op onze zender. Ook op deze website kan je "Eén Nacht Samen" ontdekken. Klik hiervoor op de bijhorende afbeelding.

16 mei 2022
John Terra
Even Van De Wereld

De iets minder jonge snaken onder ons kennen John Terra ongetwijfeld van nummers als "Iemand Heeft Je Pijn Gedaan", "Is Er Een Ander Tussen Jou En Mij" en "De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen". Dat zijn enkele van zijn hele grote eigen hits. Maar daarnaast is John Terra vooral ook songwriter en producer. In die hoedanigheden werkte hij aan heel wat songs voor andere grote Vlaamse artiesten waaronder Yasmine, Christoff, Jo Vally, Bart Kaëll en Willy Sommers. Bovendien was hij tevens de ontdekker van Dana Winner, Lisa Del Bo en Vanessa Chinitor.

Omdat we John Terra - die al meer dan 50 jaar met muziek bezig is - dus wel degelijk als een icoon van de Vlaamse muziekwereld mogen beschouwen, is het niet meer dan terecht dat er binnenkort een driedubbele cd van hem uitkomt. Die box bevat een gloednieuw album (CD1) en twee schijfjes (CD2+3) waarop je 40 van zijn mooiste songs kan beluisteren. Dat zijn niet alleen nummers die hij zelf heeft ingezongen maar ook singles waar John Terra in betrokken was als auteur/componist of producer. Het geeft je een volledig overzicht van zijn rijkgevulde carrière.

Van het gloednieuwe album dat zich in de cd box bevindt biedt John Terra ons al een proevertje aan. Het betreft de titeltrack "Even Van De Wereld" die enkele dagen geleden verscheen. Een vrolijke uptempo song die laat horen dat John Terra helemaal nog niet uitgezongen is!! Wij verkozen "Evan Van De Wereld" tot nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (16/05/2022). Beluister het nummer niet alleen op ons station maar ook via deze website (klik op de afbeelding).

09 mei 2022
Mell & Vintage Future
Give Love A Try

Mell & Vintage Future is een Nederlands trio dat sinds de zomer van 2015 aan de weg timmert. De groep uit Volendam bestaat uit Ton Dijkman, Nico Brandsen en zangeres Melanie Jonk. Samen brengen ze songs met een hoog rythm & blues en soulgehalte.

Hits heeft de groep nog niet echt gescoord maar dat belet hen niet om na 2 studio-albums en een live lp op amper 2 jaar tijd, nu al hun 4de langspeler voor te stellen, "Break The Silence" getiteld. Uit die lp verscheen onlangs een tweede single en die willen wij hier bij Radio Beiaard graag in ons uitstalraam plaatsen.

Die tweede single heet "Give Love A Try" en daarmee brengt Mell & Vintage Future een heerlijke retro soul geluid. Iets wat we misschien wel wat te weinig terug vinden in de hedendaagse populaire muziek. Beluister het nummer op onze website en luister vooral ook naar onze uitzendingen waarin "Give Love A Try" meerdere malen per dag voorkomt.

02 mei 2022
De Jongens
Wij

We blijven deze week (02/05/2022) voor de 5-sterrenschijf in eigen land met het duo De Jongens dat pakweg een jaar geleden met hun single "Dan Ben Ik Bij Jou" ook al eens Radio Beiaard 5-sterrenschijf te pakken had.

Sinds 2008 zijn De Jongens, David Imbrechts en Michael Lejeune, reeds bij elkaar. De eerste jaren stonden ze vooral op het podium in musicals maar vandaag de dag zijn deze heren vooral bekend als een duo dat regelmatig een hitje scoort in de Vlaamse Ultratop.

Met hun nieuwe single, de 5de in rij ondertussen, willen ze nog hogere toppen scheren. Het nummer heet "Wij" en het is een song die het verhaal vertelt van een liefde die ondanks alle mogelijke tegenslagen toch overeind blijft en dus voor eeuwig lijkt te zijn.

Met deze song slaan De Jongens bovendien ook een nieuwe muzikale weg in. Het is een synthpopsong geworden die vooral zeer "eighties" aanvoelt. Christophe Severs en Nina Butera schreven samen de muziek en tekst voor "Wij" en alles werd opgenomen in de Hallround studio's in Halle.

25 april 2022
Jeangu Macrooy
Admit It

Vorig jaar mocht Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigen op het Eurosongfestival. Helaas werd hij tijdens de finale in Rotterdam Ahoy, totaal onterecht, met amper 11 punten naar een 23ste plaats verwezen.

Maar Jeangu, die voordien al 2 studio-albums had uitgebracht, bleef niet bij de pakken zitten. De man die enkele jaren geleden onder meer in het voorprogramma van Selah Sue speelde, heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan een nieuwe lp die in de loop van dit jaar moet verschijnen.

Als voorbode hierop werd eergisteren (22/04/2022) de single "Admit It" voorgesteld. Het is een flirterig, funky en zonnig nummer geworden met een heerlijk basloopje en een sterke zangprestatie. Wie het voor het eerst te horen krijgt denkt eigenlijk meteen aan een Amerikaans product maar niets is dus minder waar.

Je kan "Admit It" van Jeangu Macrooy nu al beluisteren op deze website en uiteraard komt de nieuwe 5-sterrenschijf deze week (25/04/2022) ook veelvuldig langs in onze uitzendingen.

18 april 2022
Milow
How Love Works

Milow stond enkele dagen geleden (14/04/2022) in het Cultureel Centrum De Werf in Aalst. Dat optreden kadert in een intieme, akoestische tournee die hem niet alleen in Vlaanderen brengt maar ook in Wallonië, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Tijdens deze tournee brengt hij bekende en minder bekende parels maar ook een aantal gloednieuwe songs uit het nog te verschijnen album "Nice To Meet You".

Een laatste voorsmaakje uit die nieuwe langspeler werd deze week (18/04/2022) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Het nummer heet "How Love Works" en is tevens het laatste dat Milow geschreven en opgenomen heeft voor "Nice To Meet" dat op 20 mei zal worden voorgesteld. "How Love Works" is volgens Milow het einde van een zoektocht waarin hij heeft geprobeerd om - ten opzichte van zichzelf - dieper te graven dan ooit. Het is naar zijn zeggen de manier om zichzelf te herintroduceren.

11 april 2022
Emeli Sandé
There Isn't Much

De Schotse singer-songwriter Emeli Sandé zal op 06 mei van dit jaar met "Let's Say For Instance" haar 4de studioalbum voorstellen. Van die langspeler heeft ze anderhalve week geleden (31/03/2022) een nieuwe single uitgebracht, getiteld "There Isn't Much"

Uit die nieuwe lp is "There Isn't Much" het favoriete nummer van Emeli. Ze houdt enorm van "the 80's vibe" die de song uitstraalt en bovendien is het een lied met een boodschap. "De song gaat eigenlijk over het feit dat ik al een tijdje alles had waar ik als kind van droomde maar toch kon ik er niet ten volle van genieten. Nu ik de juiste partner heb gevonden is dat gevoel van geluk zo veel groter", aldus Emeli Sandé.

"There Isn't Much" is, ons inziens, een nummer dat internationaal wel eens potten zou kunnen breken en daarom wordt deze week (11/04/22) de nieuwe Emeli Sandé bij Radio Beiaard in de spotlights geplaatst. Je hoort de song dagelijks meerdere malen en je kan via onze website tevens de videoclip van "There Isn't Much" bewonderen.

04 april 2022
Lindsay
Alles Geprobeerd

We zijn het niet ver gaan zoeken deze week (04/04/2022), onze keuze voor de Radio Beiaard 5-sterrenschijf viel op "Alles Geprobeerd" de nieuwe single van Lindsay, opgegroeid en woonachtig in de Denderstreek.

Het is sinds 2018 geleden dat Lindsay nog eens een solosingle uitbracht (Kleine Prinses). Ze vierde in dat jaar ook haar 10 jarig jubileum als soloartieste in de uitverkochte concertzaal De Doos in Geraardsbergen. Daaropvolgend verscheen in 2019 een duettenalbum waarop Lindsay met 12 verschillende artiesten, waaronder Bart Herman en René Froger, een duet inzong.

Nu is het tijd voor wat nieuws. Lindsay verrast namelijk met haar recentste single "Alles Geprobeerd", een Nederlandstalige popsong. "Tekstueel klinkt het broos en breekbaar, muzikaal heeft de song een hoog popgehalte waardoor je hem probleemloos kan toevoegen aan jouw favorietje streamlijstje", aldus Lindsay.

Naast dat streamlijstje kan je uiteraard ook bij Radio Beiaard terecht. "Alles Geprobeerd" hoor je de hele week lang dagelijks meermaals op jouw favoriete radio.

28 maart 2022
Inge Lamboo
Why We Stay

Deze week (28/03/22) is de allereerste eigen single van de 23-jarige Nederlandse Inge Lamboo verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.

Inge Lamboo is autodidact, ze speelt piano, gitaar en drums en ze zingt. Dat laatste doet ze vrijwel al haar hele nog jonge leven. In Nederland heeft ze al enige tijd naambekendheid vooral dankzij haar passage in The Voice Of Holland maar ook omwille van haar TikToK account waar ze al geruime tijd haar coversongs voorstelt. Inge Lamboo heeft meer dan 86.00 volgers via dat medium.

Vorig jaar maakte ze een eigenzinnige Engelstalige cover van het K3 nummer "Hart Verloren" en dat maakte dat haar naam ook in Vlaanderen niet echt onbekend meer in de oren klinkt. De tijd was dus rijp voor een allereerste eigen single en dat is het nummer "Why We Stay" geworden.

"Why We Stay" gaat over een giftige relatie waaruit je maar moeilijk kan ontsnappen. Een relatie waarin je zoekt naar de goede dingen maar waarvan je diep vanbinnen weet dat die relatie gewoon niet goed voor je is. De wat trieste tekst staat haaks tegenover het muzikale gedeelte dat vrij uptempo is en zelfs wat vrolijkheid uitstraalt. "Why We Stay" is een autobiografische song, aldus Inge Lamboo.

21 maart 2022
Van Dik Hout
Op De Golven Dansen Wij

Met "Op De Golven Dansen Wij" brengt de Nederlandse popband Van Dik Hout - voor het eerst sinds 3 jaar- nieuw werk op de markt. In 2019 hadden ze in hun land nog wat succes met het album "Eén Nacht Eeuwigheid", de eerste langspeler waar hun nieuwe drummer Oscar Kraal op meespeelde. Helaas werd het tevens ook het laatste want Oscar Kraal, die ook in de liveband van Milow aan de drums zat, overleed vorig jaar aan kanker. Een schok waar de leden van Van Dik Hout maar met moeite van bekomen.

Het overlijden van Oscar Kraal vormde de inspiratiebron voor de nieuwe single van de band. "Op De Golven Dansen Wij" is een lied geworden dat gaat over het lot van het leven. De prachtige tekst van dit nummer, geschreven door zanger Martin Buitenhuis, kan je zonder blozen onder de noemer "woordkunst" plaatsen. De muziek op zich is bij Van Dik Hout sowieso van prima makelij. "Op De Golven Dansen Wij" is deze week (21/03/22) dan ook meer dan terecht verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf!!

Van Dik Hout is enkele weken geleden begonnen aan een tournee door Nederland langs verschillende kleine Nederlandse theaters waar ze - in een intieme en akoestische setting - een overzicht van hun indrukwekkende oeuvre gaan brengen. Optredens in Vlaanderen, waar Van Dik Hout maar weinig bekendheid geniet, staan niet op hun agenda. Voor wie ze toch wil gaan bekijken, op 9 oktober 2022 speelt de groep in de kleine zaal van poppodium de Effenaar in Eindhoven, net over de Belgische grens.

14 maart 2022
Frimout
De Overkant

In tegenstelling tot het zonnige en vrolijke "Bam Bam" van Camilla Cabello en Ed Sheeran, de Radio Beiaard 5-sterrenschijf van vorige week (07/03/22), koos onze redactie deze week (14/03/22) voor een meer ingetogen nummer. Frimout heeft namelijk een nieuwe song uitgebracht en dat zetten wij uiteraard graag in de schijnwerpers.

"De Overkant" is een gevoelige ballade geworden en komt van de hand van Jan De Campenaere en van de frontman van Frimout, Stef Willems. Voor de productie werd beroep gedaan op de Belgische componist Steve Willaert die jarenlang heeft samengewerkt met onder meer Will Tura en die daarenboven al heel wat muziek voor films en tv reeksen heeft gecomponeerd.

Een tijdloze song die ontroert, dat is hoe je "De Overkant" het best kan definiëren. Bovendien is het, aldus Stef Willems, het perfecte nummer om uit te brengen naar aanleiding van 10 jaar Frimout vooral omdat het exact aantoont wat Frimout wil brengen.

10 jaar Frimout wordt trouwens aanstaande zaterdag (19/03/22) gevierd met een concert in het Cultureel Centrum van Leopoldsburg waar ze hun allermooiste songs uit de afgelopen 10 jaar zullen brengen.

07 maart 2022
Camilla Cabello
Bam Bam

Nu de lente officieel in het land is gingen wij op zoek naar een zonnige 5-sterrenschijf en ........ die hebben we gevonden. De roodharige Britse singer-songwriter Ed Sheeran is namelijk, voor de tweede maal in zijn carrière, een samenwerking aangegaan met de Cubaans-Amerikaanse Camilla Cabello.

Na hun single uit 2019 ("South Of The Border") zijn de twee dus opnieuw samen de studio ingedoken. Resultaat daarvan, een zwoele salsa-achtige song die als titel "Bam Bam" meekreeg, een nummer dat afgelopen vrijdag (04/03/22) werd uitgebracht. Zowel Ed Sheeran als Camilla Cabello zijn de laatste jaren razend populair wat ons laat vermoeden dat "Bam Bam" ongetwijfeld over enkele weken de hitparade zal bestormen.

Ed Sheeran zal het de komende maanden vooral druk hebben met optreden. Hij reist met zijn "Mathematics-tour" van april tot eind september doorheen Europa. Ook België krijgt een plaatsje op de kalender met optredens in het Koning Boudewijnstadion te Brussel op 22 en 23 juli. Camila Cabello van haar kant brengt op 8 april (2022) haar nieuwe langspeler uit en heeft in september (2022) optredens gepland in Brazilië, Colombia, Peru en Chili. Het is nog niet bekend wanneer ze naar Europa komt.

28 februari 2022
Garry Hagger
Alles Wat Ik Wil

Eergisteren (25/02/22) stelde de Oost-Vlaamse zanger "Alles Wat Ik Wil" voor. Deze originele compositie klinkt verrassend want Garry Hagger heeft - in tegenstelling tot wat zijn repertoire overwegend inhoudt - deze keer gekozen voor een moderne popsong. Het nummer gaat over focussen op wat je hebt en met dat gegeven positief in het leven staan.

Garry Hagger vindt zichzelf heruit met deze song. Met "Alles Wat Ik Wil" is hij helemaal mee met de tijd en blijft hij tegelijkertijd trouw aan zijn publiek. De weg die hij hiermee heeft ingeslagen kan zijn rijkgevulde carrière een nieuwe boost geven.

Naast Garry Hagger zijn ook Vincent Pierins (bas), Herman Cambré (drums) en Tom Lodewyckx (gitaar) te horen. Achtergrondzangeressen zijn de Nederlandse Dian Senders en Jody Pijper, bij ons bekend van Cashmere en Stars On 45.

21 februari 2022
Dawn Patrol
Bring On The Good Times

De Nederlandse muzikant / producer Phil Martin en saxofonist / vocalist Lodewijk van Gorp maakten als duo in 2021 geweldig mooie muziek onder de naam Martin & Garp. Zij hebben nu met Bear Traa, Ruud Van Halder en Rik van der Ouw, nog enkele partners in crime gevonden om het duo Martin & Garp uit te bouwen tot een nieuwe groep : Dawn Patrol.

De opzet blijft, net als ten tijde van Martin & Garp, hetzelfde. Ook Dawn Patrol wil de Westcoast muziek nieuw leven inblazen. Een missie die ons inziens meer dan geslaagd is. De sound van Dawn Patrol doet je denken aan Steeley Dan, Hall & Oates, The Doobie Brothers, The Eagles, ...... aan muziek die - helaas en totaal onterecht - naar de achtergrond is verdrongen.

Daarom trok Dawn Patrol meteen onze aandacht en werd hun eerste single "Bring On The Good Times" met heel veel applaus onthaald bij Beiaard en dus gebombardeerd tot 5-sterrenschijf!!

14 februari 2022
Quido Van De Graef
Nu Weet Ik Zeker

Quido Van De Graaf is een Nederlandse artiest die 10 jaar geleden zijn allereerste album uitbracht. Het levenslied is tot op heden zijn handelsmerk. Toch lijkt Quido Van De Graaf met zijn nieuwe single “Nu Weet Ik Het Zeker” meer de richting van de popmuziek uit te gaan.

Op zijn website verwoord Quido Van De Graaf het als volgt : ' Mijn inspiratie heb ik gehaald uit de jaren 80, dat is wat muziek betreft ook een tijdperk wat mij aanspreekt en waar ik me lekker bij voel. Met deze single laat ik zien dat ik heel veelzijdig ben en open sta voor meerdere stijlen. ‘Nu Weet Ik Het Zeker’ mag dan de Quido sound hebben, het klinkt toch meer pop dan men normaal van mij gewend is, maar dat maakt het juist zo spannend en uitdagend.’

Ons heeft hij in elk geval overtuigd : Quido Van De Graaf staat met “Nu Weet Ik Het Zeker” deze hele week (14/02/2022) extra in de belangstelling bij Radio Beiaard.

07 februari 2022
Selah Sue
Pills

Meer dan tien jaar na haar debuutalbum "Raggamuffin" zal Selah Sue in het voorjaar (25/03/22) haar gloednieuwe langspeler "Persona" voorstellen.

De afgelopen maanden werden al "Free Fall" en "Hurray" als singles naar voor geschoven en nu is het de beurt aan "Pills". De song gaat over haar persoonlijke ervaring met het nemen van antidepressiva en over de bijwerkingen ervan. Deze nieuwe single creëert een intieme sfeer waarop een elektronische beat de song helemaal laat ontplooien. Het onderwerp, haar stem en het timbre zijn die andere elementen die maken dat "Pills" gecatalogeerd kan worden onder de noemer "uitzonderlijk mooi".

Het zal U dus niet verbazen dat we "Pills" van Selah Sue deze week (07/02/22) met enige trots in onze etalage plaatsen!! Vergeet ook niet om de videoclip te bekijken. Klik hiervoor op bijhorende afbeelding.

31 januari 2022
Willie Branch
Fall And Get Up Again

Na "Zoals Het Vroeger Was" van Sabien Tiels is onze keuze voor de Radio Beiaard 5-sterrenschijf van deze week (31/01/22) opnieuw gevallen op een Belgisch product. De nieuwe single van Willie Branch is daar verantwoordelijk voor.

Willie Branch werd geboren als Willem Tack, hij wordt dit jaar 35 en komt uit Oudenaarde. Voor de goed geïnformeerde Belgische muziekliefhebber is hij wellicht geen nobele onbekende. Willem Tack speelde in een vorig leven bij de bluesrockband The Band Of Willies. Toen hij enkele jaren geleden een punt zette achter dat hoofdstuk begon hij zich stilaan te herbronnen richting muziek die je onder de noemer Americana kan plaatsen.

In navolging daarvan kwam Willie Branch in 2019 met een eerste EP “Southbound” op de proppen. Wat optredens betreft stond hij onder meer enkele malen in het voorprogramma van de Nederlandse zanger, muzikant en songwriter, Danny Vera. Dit jaar zal Willie Branch zijn tweede EP uitbrengen. Als voorbode werd daaruit enkele maanden geleden een eerste single naar voor geschoven “Wake Up In A Dream”.

Nu is het tijd voor nog een smaakmaker, “Fall And Get Up Again”. Een song met glijdende synthesizerklanken en een een catchy refrein maar ook met heerlijke gitaarklanken die een meesterlijke rol vervullen. Deze en andere elementen worden uiterst professioneel gecombineerd met de warme stem van Willem Tack, alias Willie Branch, als leidraad.

24 januari 2022
Sabien Tiels
Zoals Het Vroeger Was

Sabien Tiels die zich de laatste jaren meer en meer profileert als songschrijfster voor andere artiesten, blijft bij het grote publiek vooral bekend van de songs die ze zelf heeft ingezongen. Nummers als "Hou Je Morgen Nog Van Mij", "Tante Emma", "Trein" en meer recent "Als Jij Het Niet Meer Weet" (duet met Niko Westelinck) groeien stilaan uit tot Vlaamse klassiekers.

Zingen en performen wil ze, ondanks haar talent als songschrijfster, blijven doen. In 2022 staat op dat vlak trouwens heel wat te gebeuren. Naast de reeds geplande optredens werkt Sabien Tiels aan een nieuwe show waarmee ze eind dit jaar wil uitpakken en er staat tevens een gloednieuw album in de steigers dat eveneens in de tweede helft van dit jaar gereleased zal worden.

Ondertussen werd heden, in een productie van de zeer getalenteerde componist en producer uit het Vlaams Brabantse Asse, Niko Westelinck, de single "Zoals Het Vroeger Was" uitgebracht. Geen duet deze keer maar desalniettemin alweer een schot in de roos voor Sabien. "Zoals Het Vroeger Was" werd door onze redactie prompt gebombardeerd tot de nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (24/01/22) en zal dus dagelijks meermaals te horen zijn bij ons. Als je op bijhorende afbeelding klikt kan je onze nieuwe 5-sterrenschijf ook beluisteren via YouTube.

17 januari 2022
Dolly Parton
Big Dreams And Faded Jeans

Op 7 maart 2022 zal Dolly Parton, ze wordt deze week 76 (19/01/2022), haar allereerste novelle verschijnen. Ze schreef het samen met niemand minder dan thrillerschrijver James Patterson. Enkele dagen voor het boek uitkomt zal haar nieuw album "Run, Rose, Run" verschijnen. Deze langspeler, met 12 gloednieuwe songs, gaat samen met het boek dat dezelfde titel kreeg.

Uit "Run, Rose, Run" werd afgelopen vrijdag (14/01/2022) een allereerste single voorgesteld. Het nummer "Big Dreams And Faded Jeans" is een song met een rechttoe rechtaan country-arrangement en gaat over een jonge vrouw die besluit om haar biezen te pakken en naar Nashville te reizen waar ze een muzikale carrière wil uitbouwen.

De nieuwe Dolly Parton staat met "Big Dreams And Faded Jeans" de hele week in de belangstelling bij Radio Beiaard. We draaien de song meermaals per dag en als je klikt op de bijhorende afbeelding kan je het nummer ook via YouTube beluisteren.

10 januari 2022
Sasha Rosen & Davy Gilles
Geloof Jij In Mij

Sasha & Davy is een Nederlands-Belgisch zangduo dat bestaat uit Davy Gilles en Sasha Rosen. Sasha en Davy leerden elkaar kennen in 2004, huwden in 2010. Ondanks het feit dat ze elk hun eigen (zang)carièrre hebben besluiten Sasha & Davy in 2011 om ook muzikaal een paar te vormen.

Nu 10 jaar later maken ze de balans op, onder meer met het verzamelalbum 'Thuis'. Het werd een album met 3 cd's waarop niet alleen hun 30 grootste hits staan maar waarop ook 15 gloednieuwe songs op terug te vinden zijn. Enkele van die nieuwe songs zijn trouwens solonummers van zowel Davy als Sasha. Het album 'Thuis' bevat ook hun gloednieuwe single 'Geloof Jij In Mij', de Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (10/01/22).
'Geloof Jij In Mij' vertelt het verhaal van een koppel dat twijfelt of ze uit elkaar moeten gaan maar uiteindelijk toch beslist om bij elkaar te blijven. Een fase uit het leven die voor veel geliefden herkenbaar kan zijn. "Het is een song die snel duidelijk maakt dat de liefde overwint", aldus Davy. Gilles.

Het mooie recentelijk geopende Van Der Valk hotel in Mechelen bleek de perfecte locatie te zijn voor de schitterende videoclip van deze song. Bekijk de clip door te klikken op bijhorende afbeelding

03 januari 2022
Luc Jones
Perdoname

Ooit begon Luc Jones uit Ninove zijn carrière door deel te nemen aan 'De Soundmix show' bij VTM. Hij vertolkte toen in 1990 een liedje van Engelbert Humperdinck. Alhoewel zijn passage in dit populaire programma hem niet meteen de bekendheid opleverde die hij verdiende bleef Luc Jones zingen. In 2012 kreeg hij de kans om een langspeelplaat uit te brengen. Het werd het album 'Unforgettable' waarin zijn stemkwaliteiten als crooner heel duidelijk tot hun recht kwamen.

Dankzij 'Unforgettable' kwam zijn zangcarrière in een stroomversnelling en werd hij in Vlaanderen alsmaar meer en meer gevraagd voor optredens. Toen Luc Jones en zijn team (waaronder producer Andy Free) merkten dat de Vlaamse nummers die hij tijdens die optredens vertolkte ook heel wat bijval kenden bij zijn fans heeft de Ninovieter zich ook toegelegd op songs van bij ons.

De nieuwe single van Luc Jones heet 'Perdoname'. Het nummer ligt totaal niet in de lijn van zijn huidige repertoire maar werd volgens Luc eigenlijk geproduceerd en uitgebracht voor de grap. Een stevige beat omarmt op deze plaat zijn volle stem en de hedendaagse soundeffecten zijn volop aanwezig. Dat alles wordt voorgeschoteld in een leuk videoclipje. Luc Jones benadrukt dat een productie als 'Perdoname' éénmalig is en dat hij voor het overige zijn genre van muziek uiteraard trouw blijft.
 

EX 5-STERRENSCHIJVEN 2022
2023 - 2022 - 2021 - 2020