Sinds 1981

 

  

 
Leo Alkemade is een Nederlandse cabaretier, acteur, schrijver en liedjesschrijver. Een man die van vele markten thuis is dus maar een langspeelplaat maken dat had hij tot op heden nog niet gedaan.

Dus begon hij vorig jaar te werken aan zijn debuutalbum dat onlangs verscheen (16/06/2022). De lp heet "In Het Wiel", een plaat waarop de parallel tussen de koers en het leven wordt getrokken. Het idee voor het maken van "In Het Wiel" werd geboren toen de bijna 42-jarige wielerfanaat Leo Alkemade met zijn zoon Kars de Mont Ventoux beklom.

Reeds 3 singles verschenen de afgelopen maanden uit het album en vorige week verscheen single nr 4. Het nummer heet "Dagen Van Goud" en werd verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. "Dagen Van Goud" werd net als alle andere songs uit de lp geschreven door Leo Van Alkemade zelf.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Eros Walter Luciano Ramazzotti is al jaren de grootste Italiaanse popster ter wereld. Hij verkocht sinds 1984, het debuut van zijn carrière, meer dan 60 miljoen platen. Op 16 september van dit jaar (2022) brengt hij zijn nieuwste lp "Battito Infinito" uit. Naar eigen zeggen een album dat zijn nieuwe artistieke identiteit markeert.

Een eerste voorsmaakje uit "Battito Infinito" is de single "Ama" die pakweg een week geleden (10/06/22) op de markt werd gegooid. "Ama" brengt volgens Eros een universele boodschap van liefde en vrijheid en nodigt de luisteraar uit om lief te hebben zonder grenzen. De song werd deze week (20/06) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.

Dit nummer zet niet alleen de toon voor zijn nieuwste album maar ook voor de "Battito Infinito" wereldtournee. Een tournee die hij in oktober van dit jaar (2022) in de Verenigde Staten start en die hem later ook brengt in Canada en Zuid- en Midden-Amerika. Vanaf februari 2023 wordt dan het Europese vasteland aangedaan met onder meer 2 concerten in Vorst Nationaal (21 en 22 februari). Eros Ramazzotti zal tijdens die optredens niet alleen zijn nieuwe langspeler uitgebreid voorstellen maar ook heel wat van zijn vroegere wereldhits brengen.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Met X-Session scoorde Gene Thomas verschillende eurodance hits maar toen dat project na 7 jaar werd stopgezet begon de in Sint-Joost-ten-Node geboren zanger aan een solocarrière. Een solocarrière die ondertussen al 20 jaar lang op en neer gaat en die Gene reeds 5 albums en heel wat singles heeft opgeleverd. Gene Thomas is niet alleen zanger maar af en toe doet hij ook acteerwerk en de laatste jaren trekt hij zich ook steeds vaker terug in zijn kunstatelier waar hij schildert en fabriceert.

Nadat hij 2 jaar geleden een bescheiden hit had met het nummer "Ik Ben Vrij" heeft Gene afgelopen donderdag (08.06.2022) zijn nieuwe single voorgesteld "Bye Bye Baby", een vrolijk en aanstekelijk en poppy nummer. De single zit vol positieve vibes en is volgens Gene Thomas een ode aan alle jongeren die 2 jaar lang worstelden met de beperkingen die het Coronavirus hen oplegde.


Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Van maandag tot en met vrijdag te horen was bij Beiaard Radio "The '70s show" van Wim Vermeer.

Met het programma "The '70s show" blikt Wim Vermeer terug op de jaren 70. De muziek uit dat decennium speelt uiteraard de hoofdrol in zijn uitzending. Dr. Hook, The Three Degrees, Barry White, The Jacksons, Gerard Lenorman, ......... . Het zijn maar enkele van de vele artiesten die in de jaren 70 furore maakten en voortaan veelvuldig te horen zijn bij Wim Vermeer.


The '70s show, maandag tot en met vrijdag van 15.00u tot 16.00u.
Presentatie : Wim Vermeer


Meer dan vijf jaar geleden verongelukten Mike, Joren en Jonathan bij een tragisch auto-ongeval in Sint-Katelijne-Waver. Ter nagedachtenis en om een hart onder de riem te steken van vrienden en familie van alle verkeersslachtoffers hebben hun ouders aan Bram Van Hecke gevraagd een song te maken. Het resultaat werd deze week uitgebracht en heet "Going Nowhere". Een aangrijpend nummer dat wij de hele week omarmen bij Radio Beiaard. De videoclip kan je bekijken door te klikken op bijhorende afbeelding.

Bram Van Hecke woont in Antwerpen en heeft als artiestennaam Rubus. Hij kwam in 2019 met een eerste single naar buiten, toen nog onder de naam Rubus Of Fences. Rubus is singer-songwriter maar heeft voor het vocale gedeelte van dit nummer beroep gedaan op Jessie Verstraelen en Michiel Marques, eveneens twee muzikale vrienden van de ouders van de verongelukte jongens.
(Bron : Luminousdash.be)


Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


In 1982 scoorde de Engelse band Tight Fit in heel Europa een dikke hit met de single "The Lion Sleeps Tonight" maar een vervolg aan dat succes kwam er helaas niet waardoor de 3 leden (Steve Grant, Jullie Harris en Denise Waterman) het al snel voor bekeken hielden en elk hun eigen weg gingen.

Toen Julie en Denise elkaar in 2008 opnieuw tegen het lijf liepen ontstond het idee om Tight Fit nieuw leven in te blazen. In eerste instantie deden ze dat met hun tweetjes maar enkele jaren later konden ze ook Steve Grant (die nu bijna blind is) overtuigen om opnieuw de draad op te pikken.

Sinds de terugkeer van Steve Grant tot nu heeft de groep al een album en enkele singles uitgebracht. Ondanks het matige succes ervan zijn de ondertussen jonge zestigers van Tight Fit niet van plan om bij de pakken te blijven zitten want onlangs kondigden ze aan dat er nog dit jaar een nieuw album van de groep zal verschijnen.

Als voorbode hierop bracht Tight Fit vorige week (20/05/2022) een nieuwe single uit en die werd door onze redactie prompt verkozen tot nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf. "Holding On To You" brengt een heerlijk "goed gevoel deuntje" dat ons inziens zeker kans maakt om binnenkort de hitparade op te fleuren.

Bekijk ook de videoclip van het nummer die werd opgenomen in het Engelse kuststadje Brighton.
Klik hiervoor op de bijhorende afbeelding.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Enkele maanden geleden (februari 2022) werd Nina Butera 18 jaar jong en toch is dit zangtalent uit het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw al lang niet meer weg te denken uit de Vlaamse muziekwereld. Vijf jaar geleden (2017) werd ze ontdekt door Christophe Severs. Samen beslisten ze toen om Nederlandstalige popmuziek te maken en dat blijkt achteraf de juiste keuze te zijn geweest.

Met "Een Nacht Samen" is de tandem Severs/Butera toe aan een 11de single. Het is een zeer sterk nummer geworden waarvan de makers denken dat het qua populariteit alle andere songs zal overtreffen. "De melancholie in de strofen en de hoop in het refrein zorgen voor een contrast dat magisch werkt", aldus Christophe Severs. Ook Nina Butera is zeer te spreken over het resultaat. Ze zei in een recent interview dat dit het beste nummer is dat ze ooit al hebben gehad. Wie zijn wij om dat tegen te spreken?

Voor het eerst wordt een nummer van Nina Butera trouwens gebombardeerd tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf en dus zal de song deze week (23/05/22) meerdere malen per dag te beluisteren zijn op onze zender. Ook op deze website kan je "Een Nacht Samen" ontdekken. Klik hiervoor op de bijhorende afbeelding.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


De iets minder jonge snaken onder ons kennen John Terra ongetwijfeld van nummers als "Iemand Heeft Je Pijn Gedaan", "Is Er Een Ander Tussen Jou En Mij" en "De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen". Dat zijn enkele van zijn hele grote eigen hits. Maar daarnaast is John Terra vooral ook songwriter en producer. In die hoedanigheden werkte hij aan heel wat songs voor andere grote Vlaamse artiesten waaronder Yasmine, Christoff, Jo Vally, Bart Kaëll en Willy Sommers. Bovendien was hij tevens de ontdekker van Dana Winner, Lisa Del Bo en Vanessa Chinitor.

Omdat we John Terra - die al meer dan 50 jaar met muziek bezig is - dus wel degelijk als een icoon van de Vlaamse muziekwereld mogen beschouwen, is het niet meer dan terecht dat er binnenkort een driedubbele cd van hem uitkomt. Die box bevat een gloednieuw album (CD1) en twee schijfjes (CD2+3) waarop je 40 van zijn mooiste songs kan beluisteren. Dat zijn niet alleen nummers die hij zelf heeft ingezongen maar ook singles waar John Terra in betrokken was als auteur/componist of producer. Het geeft je een volledig overzicht van zijn rijkgevulde carrière.

Van het gloednieuwe album dat zich in de cd box bevindt biedt John Terra ons al een proevertje aan. Het betreft de titeltrack "Even Van De Wereld" die enkele dagen geleden verscheen. Een vrolijke uptempo song die laat horen dat John Terra helemaal nog niet uitgezongen is!! Wij verkozen "Evan Van De Wereld" tot nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (16/05/2022). Beluister het nummer niet alleen op ons station maar ook via deze website
(klik op de afbeelding).

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


"OK GOOGLE" - "STREAM BEIAARD RADIO "


Nu al voor de verkoopprijs van +/- € 60 (de prijs schommelt dagelijks )

Ooit al gehoord van een Google Nest Hub?
Dit is een Smart Home Hub die heel wat in zijn mars heeft en waarop je ook Beiaard Radio kan beluisteren.
Wij bestelden heden een Smart Home Hub bij
https://www.gomibo.be
Zij bezorgen jou een Google Nest Hub (versie 2) voor +/- 60 Euro (inclusief verzendingskosten).

Wil jij ook zo'n toestel in huis halen maar heb je vragen betreffende de installatie en het gebruik ervan?
Aarzel dan niet om ons te contacteren via onze gekende kanalen.
Wij helpen je graag op weg!!!


Joffrey Van Laer was ten tijde van “De Spetterende 50” wekelijks meerdere malen te beluisteren bij Radio Beiaard. Toen dat programma maanden geleden zijn laatste adem uitblies werd het ook rond hem vrij stil. Op enkele vervangingsprogramma’s na was Joffrey zelfs enkele maanden niet meer te horen bij Beiaard.

Hij werd in die periode opnieuw een stille kracht die achter de schermen bergen werk verrichte zowel op technisch als organisatorisch vlak. Maar nu doorbreekt Joffrey die stilte en gaat hij zich opnieuw toeleggen op wat hij het liefst doet : programma’s maken waar jullie kunnen van genieten.

Sinds vorige week (28/03/2022) maakt hij daarom alweer deel uit van ons dynamisch team van presentatoren dat jullie dagelijks een gevarieerd aanbod aan muziek wil brengen. Een nieuw programma werd voor deze gelegenheid onder de doopvont gehouden : “Het Schijnt Dat”, een uitzending boordevol feiten van nu of uit het verleden die omkaderd worden met de mooiste songs van gisteren en vandaag.

Het Schijnt Dat ......, maandag tot en met vrijdag van 13.00u tot 14.00u
Presentatie : Joffrey Van Laer


QR-code


Wil je bijvoorbeeld met je smartphone, Iphone of tablet onze website bezoeken?
Via deze QR code gaat het als een fluitje van een cent.

Van zodra je over een internetverbinding beschikt kan je Radio Beiaard op allerhande manieren beluisteren.
Op je smartphone, eventueel in combinatie met een bluetooth speaker, via onze website of op allerhande radioplatformen zoals TuneIn, eventueel in combinatie met jouw wifi speakers (Sonos, Samsung, Teufel enz .........).

Maar er zijn ook heuse wifi radio-ontvangers zoals tafelradio's en tuners te koop.
Enkele voorbeelden :


ALBRECHT DR 461

DENVER IR-140
TECHNAXX TX-153
DUAL IR 2 A
DE KEUZE VAN RADIO BEIAARD : EEN HAMA HIFI TUNER
Met eventuele vragen over internet radio-ontvangers kan je altijd bij ons terecht via de gekende kanalen

"OK GOOGLE" - "STREAM BEIAARD RADIO "

Functies
Meer informatie

Kopen via Google
Spraakcommando (Routine) Radio Beiaard luisteren instellen.

 
 
 

 

 

 

 Al Van Dam Bart Mottart Carlo Van Der Mast

Danny De Man Danny De Vos Dirk Van Moorhen
Erik Devalk Geerhard Hannink Harry Tiger
Jan Verhoeven Joffrey Van Laer Johan De Graaf
Jos Van Meer Ludo De Vos Peter De Vlieghe

Rudolf Stevens Rudy Van Hove Rudy Verbiest
   
Wim Vermeer    

Presentators

Al onze medewerkers zijn bereikbaar via mail op RADIO @ RADIOBEIAARD.BE  

 

 

 

 


 

   
 


Maandag - Vrijdag
00
07
Jukebox
Non-Stop

08 Let The Music Play
Continu muziek

09 Jos Van Meer
Weer Of Geen Weer
10 Let The Music Play
Continu muziek

11 Carlo Van Der Mast
Doorheen De Jaren
12 Let The Music Play
Continu muziek

13 Joffrey Van Laer
Het schijnt dat ...
14 Let The Music Play
Continu muziek

15 Wim Vermeer
The '70 show
16 Let The Music Play
Continu muziek

17 Eric Devalk
Hitkampioen
18 Let The Music Play
Continu muziek

19 Ludo De Vos
Voor De Muziekliefhebber
20
00
Jukebox
Non-Stop

Maandag - Vrijdag

 


Zaterdag
00
07
Jukebox
Non-Stop

08 Rudolf Stevens
Terug Naar Toen
09 Let The Music Play
Continu muziek

10 Jos Van Meer
Weer Of Geen Weer
11 Let The Music Play
Continu muziek

12 Rudy Van Hove
Muziekland
13 Let The Music Play
Continu muziek

14 John Westland
Het Muziekpaleis
15 Let The Music Play
Continu muziek

16 Bart Mottart
Nooit Vervelende Hits
17 Rudy Verbiest
Saturday Soundmix
18 Rudy Verbiest
Saturday Soundmix
19 Let The Music Play
Continu muziek

20 Geerard Hannink
De Jaren 70
21 Geerard Hannink
De Jaren 70
22 Al Van Dam
Country Music show
23 Al Van Dam
Country Music show

Zaterdag

Zondag
00
07
Jukebox
Non-Stop

08 Harry Tiger
Fav Muziekcollectie
09 Let The Music Play
Continu muziek

10
Danny De Vos
Viva Misica
(tot 12 juni)
11
Danny De Vos
Viva Misica
(tot 12 juni)
10 Jan Verhoeven
Muzikatief
(vanaf 19 juni)
11 Let The Music Play
Continu muziek

(vanaf 19 juni)
12 Rudy Van Hove
Muziekland
13 Let The Music Play
Continu muziek

14 John Westland
Het Muziekpaleis
15 Let The Music Play
Continu muziek

16 Peter De Vlieghe
Hitladder
17 Rudy Verbiest
Sunday Soundmix
18 Dirk Van Moorhem
Muziekweelde
19 Let The Music Play
Continu muziek

20 Johan De Graef
Gouwe Ouwe Show
21 Johan De Graef
Gouwe Ouwe Show
22
00
Jukebox
Non-Stop

Zondag


 
 
 


 

Beluister via een App.

 

 

Beiaard Radio is ook te beluisteren via onderstaande platformen


 

 

 

 


mail

radio@radiobeiaard.be

Youtube

https://www.youtube.com/channel/UC0sbKwG3L_1t4q63EdBaJjQ

Facebook

https:/www.facebook.com/radiobeiaard

Luister-adres

radiobeiaard.com

BEIAARD © 2022